top of page

Γέφυρα Αθήνα-Σόφια

Το συναρπαστικό μας ταξίδι σε μια πολιτιστική και ζωντανή πόλη, τη Σόφια. Όπου εξερευνήσαμε τις ομορφιές της πόλης και συμμετείχαμε σε εκπληκτικές δραστηριότητες τάνγκο. Με Milongas, Tango D.J., μαθήματα με τον Μαέστρο μας και πολλά άλλα, ήταν μια αξέχαστη εμπειρία.


Λάτρεις του τάνγκο από την Αθήνα και την Σόφια συγκεντρώθηκαν πρόσφατα στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας για το Tango Συνέδριο της σχολής μας. Αυτή η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε διάστημα τριών ημερών, πρόσφερε μια μεγάλη ποικιλία εργαστηρίων, μαθημάτων και παραστάσεων για τους παρευρισκόμενους. Ξεκινήσαμε με μια σειρά από εργαστήρια φιλικά για αρχάριους, τα οποία παρείχαν μια εξαιρετική εισαγωγή για όσους ήταν νέοι στον κόσμο του τάνγκο. Αυτά τα μαθήματα κάλυψαν τα βασικά βήματα και τις κινήσεις του χορού, καθώς και μερικές από τις πιο προηγμένες τεχνικές για όσους θέλουν να ανεβάσουν τις δεξιότητές τους στο επόμενο επίπεδο. Τα μαθήματα εστίαζαν σε συγκεκριμένες πτυχές του χορού, όπως η κίνηση των ποδιών, η στάση του σώματος και η μουσικότητα. Εκτός από τα εργαστήρια, το συνέδριο παρουσίασε μια σειρά από συναρπαστικές παραστάσεις από επαγγελματίες χορευτές τάνγκο. Αυτές οι παραστάσεις έδειξαν την απίστευτη ικανότητα και την τέχνη αυτών των χορευτών και άφησαν το κοινό δέος. Ένα από τα κορυφαία στιγμιότυπα του συνεδρίου ήταν η παραδοσιακή χοροεσπερίδα «milonga», που πραγματοποιήθηκε την τελευταία βραδιά της εκδήλωσης. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να χορέψουν όλη τη νύχτα με άλλους λάτρεις του τάνγκο και να κάνουν πράξη όλα όσα είχαν μάθει σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου. Συνολικά, το Συνέδριο Tango στη Σόφια ήταν μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία για όλους όσους παραβρέθηκαν. Ο συνδυασμός των ειδικών οδηγιών, των εμπνευσμένων παραστάσεων και της ευκαιρίας να χορέψετε με άλλους παθιασμένους λάτρεις του τάνγκο δημιούργησε ένα πραγματικά αξέχαστο τριήμερο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το τάνγκο είναι ένας χορός που έχει ισχυρό πολιτιστικό υπόβαθρο και ότι πολλοί άνθρωποι στη Βουλγαρία και την Ελλάδα τον έχουν πάθος, με πολλές τοπικές κοινότητες χορευτών τάνγκο και πολλές εκδηλώσεις και φεστιβάλ όλο το χρόνο.

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page